Ga naar de inhoud

Natuurbeheer

Voor natuurbeheerders hebben we een uniek pakket voor het vastleggen van bodemeigenschappen samengesteld. Relevante nutriƫnten, textuur en bodemprofielen brengen wij gedetailleerd in kaart voor ecologische en hydrologische gebiedsvraagstukken. Daarbij zijn de gewenste natuurdoelen ons vertrekpunt. Of het nu gaat om de (her)inrichting of de ontwikkeling van natuur.

Bij het veldwerk zetten we vaak gecombineerde technieken in. We verrichten boringen voor het maken van profielbeschrijvingen en nemen monsters voor het bepalen van de bodemvruchtbaarheid. Ook gebruiken we passieve gammasensoren om de bodemtextuur te beschrijven. Bijkomend voordeel is dat deze techniek uitermate geschikt is om oude waterlopen of meanders op te sporen. Vervolgonderzoek kan hiermee veel efficiƫnter worden ingezet.

In onze advisering verwerken we gemeten bodemdata tot kansenkaart voor de gestelde natuurdoelen. Hiermee kan vervolgens gerichter vervolgonderzoek worden uitgevoerd, zoals een gedetailleerd bemonsteringsplan, of gerichte uitvoeringsadviezen voor de aannemer worden opgesteld.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze diensten? Vul dan onderstaande gegevens in en we nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.